• Nowy
search

Kiszenie i fermentacja z dr Ewą Dąbrowską®

Beata Anna Dąbrowska Ewa Dąbrowska Barbara Piątkiewicz Magdalena Witkiewicz Mikołaj Bator Marek Brunka

domowe sposoby 

31,00 zł

Informacje o dostawie
Poczta Polska
Do 5 dni roboczych (darmowa dostawa przy zamówieniu powyżej 100 zł)
6,99 zł
Kurier DPD
Dostawa do 3 dni roboczych
15,00 zł
Kurier DPD płatność przy odbiorze
Dostawa do 3 dni roboczych
16,00 zł
InPost Kurier
15,00 zł
InPost Paczkomat
12,00 zł

Zdrowie zakręcone w słoikach

Kiszenie i fermentacja z dr Ewą Dąbrowską to kolejna książka pokazująca bogactwo kuchni roślinnej. Kiszonki wspomagają układ odpornościowy i pokarmowy, ponieważ naturalny proces konserwowania nie pozbawia produktów ich składników odżywczych. Dlatego fermentowana żywność jest wyjątkowo zdrowa. Jeśli nie masz piwnicy lub chłodnego miejsca – nie martw się. Wcale nie potrzebujesz ogromnych beczek czy słoików. Z tym poradnikiem kiszenie jest naprawdę proste!

W książce znajdziesz:

porady, jakie produkty wybrać do kiszenia, w czym najlepiej kisić,

przepisy na fermentowane dania: kiszone warzywa, kimchi, kombuchę, zakwas z buraków, chleb na zakwasie,

wskazówki, jak wykorzystać kiszone produkty w poście i diecie dr Ewy Dąbrowskiej,

porady, jak zrobić domowe mleko kwaszone, kefir, jogurt czy jajka peklowane,

inspirujące, nietypowe przepisy na warzywa i owoce: kapustę kiszoną z imbirem i marchewką, kiszone jabłka i cytryny, kiszone rzodkiewki i kiszony ananas,

sposoby na wykorzystanie fermentowanych produktów w kuchni w zbilansowanych przepisach.

Dla miłośników koncepcji żywienia dr Ewy Dąbrowskiej do przepisów dodane są cenne informacje, na jakim etapie postu lub diety można wykorzystać fermentowany produkt. 

W tym roku zatroszcz się o swoje zdrowie i postaw na kiszonki!

W książce o swoich pasjach i manufakturach opowiadają również: Barbara Piątkiewicz z Pracowni Wypieków Chleba. Moje Wypieki, Magdalena Witkiewicz – pisarka, autorka m.in. Jeszcze się kiedyś spotkamy, Czereśnie zawsze muszą być dwie, Mikołaj Bator z Zakwasowni oraz Marek Brunka z Regionalnego Centrum Mikroorganizmów Brunka Natural.

Opis wydawcy

Opis

ISBN
978-83-277-1920-1
Autor
Beata Anna Dąbrowska Ewa Dąbrowska Barbara Piątkiewicz Magdalena Witkiewicz Mikołaj Bator Marek Brunka
rok wydania
2021
ilość stron
256
format
165x221 mm
oprawa
Twarda
Wydawnictwo
WAM